蔬菜大棚条件下土壤性质及环境条件的变化

中国科学院知识创新工程重要方向项目(KZCX3-SW-417)资助。

原本种植一般作物的大田,在以大棚方式栽培蔬菜后,其土壤性质会发生一系列的变化。本文根据国内的相关研究报道,论述了蔬菜大棚条件下土壤的物理、化学和生物学性质变化及其应对措施,并提出了值得进一步深入系统研究的问题。

It is known that some changes will happen in soil properties and environment in vegetable green houses as is compared with those of original open-fields. This paper is a summarization of results of some related studies available in China, concentrating on changes in soil physical, chemical and biological properties in in the environment as well as corresponding countermeasures. Issues which need further study are also pointed out in this paper.

焦坤,李德成.蔬菜大棚条件下土壤性质及环境条件的变化[J].土壤,2003,35(2):94-97. Jiao Kun, Li Decheng. CHANGES IN SOIL PROPERTIES AND ENVIRONMENT IN VEGETABLE GREEN HOUSES[J]. Soils,2003,35(2):94-97

• 在线发布日期: 2017-05-20