丛枝菌根真菌的生物多样性研究进展

欧共体项目INCO-DEV(n0ICA4-CT-2000-30014)资助。

由于进化历程和生存条件的差异,丛枝菌根(AM)真菌的发生、分布和功能都具有多样性特点。本文简述了近年来AM真菌在系统分类,种的多样性和功能多样性方面的研究成果,分析了当前研究中所存在的问题和动向。

Biodiversity is a feature of Arbuscalar mycorrhizal(AM) fungi demonstrated in their genesis, distribution and functions as a result of differences in evolutional processes and living conditions. Researches on taxonomy, species diversity and functional diversity of AM fungi were reviewed in this paper. Problems and prospects were discussed.

盖京苹,冯固,李晓林.丛枝菌根真菌的生物多样性研究进展[J].土壤,2005,37(3):236-242. GAI Jing-ping, FENG Gu, LI Xiao-lin. REVIEW OF RESEARCHES ON BIODIVERSITY OF ARBUSCULAR MYCORRHIZAL FUNGI[J]. Soils,2005,37(3):236-242

• 在线发布日期: 2017-05-18